Kao što prilika i tradicija nalažu, i Sajam tehnike obogaćen je sadržajima koji se ne dešavaju na štandovima izlagača.

Tako će već u utorak, od 12 do 15 časova, u sali za prezentacije hale 2A, Srpsko društvo za osvetljenje DOS biti domaćin već tradicionalnog „Dana svetlosne tehnike“, a biće govora i o svetlosnom zagađenju i astronomskom turizmu, osvetljenju svemirskih brodova i stanica i sl.

Kraj utorka, od 17 časova, u hali 3, začiniće nastup DJ Žeksa za pultom na Afterwork matineu. Sve se događa na štandu Pinkovog istraživačko-razvojnog centra, povodom izložbene postavke patenata i inovacija kompanije PR-DC.

U sredu, od 10 do 12 časova, u sali za prezentacije hale 2A, kompanija Solfins organizuje seminar sa temama „Proizvodni ERP i MES softver – DelmiaWorks“ i „Dassault Systemes 3DEXPERIENCE platfoma za upravljanje životnim ciklusom proizvoda“.

Takođe u sredu, ali u Svečanoj sali upravne zgrade, od 11 do 18 časova, održava se YOURS 2022 – Konferencija mladih istraživača – predstavlja rezultate rada (isključivo na engleskom jeziku) u oblastima kao što su materijali, energija, energetska efikasnost, životna sredina, industrijsko inženjerstvo, saobraćaj i transport, građevinarstvo, menadžment kvalitet, sa posebnim fokusom na veštačkoj inteligenciji, mašinskom učenju, upravljanju energijom, informacionim tehnologijama biosistema, robotici i drugim inovativnim trendovima.

U četvrtak, 26. maja, u 12 časova, takođe u Svečanoj sali upravne zgrade, biće dodeljene tradicionalne nagrade i priznanja Sajma tehnike „Korak u budućnost“.

Istog dana, u sali za prezentacije hale 2A, od 16 do 17 časova, već svetski poznat tim studenata sa Elektrotehničkog fakulteta H-Bridges javno će analizirati dilemu „Most između industrije i mladih inženjera“