NOVOSTI

NOVOSTI2019-05-10T16:45:24+02:00

Spremne novosti za Sajam tehnike

Gotovo da nema tehničke ili tehnološke oblasti u kojoj, pred 64. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, izlagači nisu najavili novosti ili inovacije. Tako su u sektoru automatizacije proizvodnih procesa novosti najavili Labsys SRB, Srbija, potom Dinagent, Srbija (automatizovana 4D linija za in-line termičku obradu u vakumu), S.C. Finder Echipamente (industrijska i kućna automatika) i drugi.

Septembarski susret sa pametnim ljudima i pametnim mašinama

Pripreme za 64. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća nastavljene su tamo gde ih je pandemija korona virusa privremeno usporila. Kao regionalni sajamski lider, ali i reprezent globalne sajamske industrije, Sajam tehnike će u novom pomerenom terminu – od 22. do 25. septembra 2020. godine – uspešnom organizacijom još jednom potvrditi visok rejting i ugled koji uživa.

82. rođendan Beogradskog sajma

Pre tačno 82 godine, na današnji dan, Beogradski sajam je otvorio svoje kapije, i na taj način trasirao trgovački put prestonice ka regionu. Na današnjem Starom sajmištu održana je prva sajamska manifestacija koja je predstavljala fenomen u evropskim okvirima, odlično prihvaćen od strane domaćih i inostranih učesnika i posetilaca.

Podrška inovativnosti

Povodom uspešne realizacije 63. Međunarodnog sajma tehnike, Beogradski sajam je donacijom podržao pobednika nacionalnog takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji 2018. godine. Radi se o kompaniji 3F-Fit Fabricando Faber, čiji je projekat „Motimove – pacemaker za pokrete“, zajedno sa drugim finalistima ovog takmičenja, predstavljen i na ovogodišnjem Sajmu tehnike.

Sve, sve, ali posao

Da je Sajam tehnike izvanredno i logično mesto za prezentaciju i promociju tehničkih dostignuća poznato je već duže od šest decenija. A da je u međuvremenu postao stecište i poslovnog sveta, koji na sajmu ne samo da se informiše nego i prodaje i kupuje, mogu da se, i to sasvim usput, uvere i obični posetioci. Iako prodavci i kupci po pravilu skupih mašina najčešće ne obelodanjuju odmah sklopljene ugovore, čekajući finalnu realizaciju, neki se time pohvale odmah.

Ministar Popović: Odličan sajam

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća je u utorak, 21. maja 2019. godine, po 63. put širom otvorio vrata posetiocima, gostima, poslovnim partnerima, izlagačima… Ova najpoznatija, najuglednija ali i najstarija regionalna sajamska manifestacija ovakvog profila okupila je tehničko-tehnološku elitu iz tridesetak zemalja sa četiri kontinenta kako bi na jednom mestu predstavila svet srpskom tržištu, privredi i nauci, ali i ovdašnja dostignuća svetu.

Go to Top