Prva predsajamska vest u vezi sa 66. Međunarodnim sajmom tehnike, koji će biti održan od 21. do 24. maja ove godine, odnosi se na kineske izlagače.

Znatno pre otvaranja sajamskih kapija, kompanija Valuedshow Management (Xiamen) LLC objavila je da će organizovati učešće 11 kineskih kompanija na ovoj eminentnoj sajamskoj manifestaciji bogate istorije i visokog ugleda. Ova grupa kompanija biće predstavljena u hali 2A na izložbenom prostoru od 150 m2.

Radi se najvećoj grupi kineskih preduzeća koja izlažu u Srbiji nakon epidemije covida-19. Grupa pokriva više kategorija – generatore, dodatnu opremu za generatore, električne motore i alate za sečenje.

Kao jedan od najstarijih industrijskih tehnoloških sajmova u centralnoj i istočnoj Evropi, Međunarodni sajam tehnike bi nakon potpisivanja sporazuma o slobodnoj trgovini trebalo da postane vrhunska komercijalna i naučno-tehnološka platforma za trgovinu između Kine i Srbije.

U novembru 2023. godine, ista kompanija, Valuedshow Management (Xiamen) LLC, takođe je organizovala učešće grupe kompanija na Međunarodnom sajmu energetike održanom u Beogradu.

Iz kompanije Valuedshow Management (Xiamen) LLC najavljuju da će, uporedo sa kontinuiranim jačanjem saradnje između Kine i Srbije u oblastima kao što su ekonomska ulaganja i razvoj energetike, i u budućnosti nastaviti da ostvaruje dugoročnu i duboku saradnju sa Beogradskim sajmom kako bi zajedno promovisali prijateljske trgovinske veze između Kine i Srbije.

Osim izlagača u organizaciji Valuedshow Management (Xiamen) LLC, najavljeno je učešće još nekoliko kineskih izlagača u hali 2C pod okriljem Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija. Akcenat učešća ove grupe bio bi na inovacijama u oblastima koje pokriva ovaj sajam.