Sajam tehnike sistematski podržava obrazovanje, pre svega u kontekstu tehničko-tehnološkog usavršavanja i pripreme za sve kompleksnije razvojne discipline.

Tako je, primera radi, na Sajmu tehnike 2024. pozdravljeno učešće kompanija ITAcademy i KiberONE iz Beograda.

KiberONE je prva međunarodna SajberŠkola budućnosti za novu IT generaciju dece od 6 do 14 godina. Akreditovana je od strane korporacije Microsoft i osvojila je nagradu kompanija UN i UNESCO kao najbolji projekat digitalnog obrazovanja za decu na svetu.

Misija joj je da deci pruži priliku da nauče sve veštine u sferi savremenih digitalnih tehnologija – programiranje, pravljenje sajtova, 3D igara, mobilnih aplikacija, foto i video montaža, sajber bezbednost, 3D modelovanje, VR i AR tehnologije, blokčejn i još mnogo toga.

ITAcademy posluje na polju edukacije odraslih i primene znanja u različitim IT oblastima, a u okviru kompanije Link group, međunarodnog centra za edukaciju i informatiku.

Već dve decenije svim klijentima pruža praktična, profesionalna znanja i veštine u oblasti programiranja, računarskog dizajna, razvoja mobilnih aplikacija, računarskih mreža, 3D modelovanja i projektovanja, kao i biznisa u IT-ju.