STAUBLI je međunarodna grupa sa sedištem u Pfafikonu, Švajcarska. Globalni je dobavljač rešenja za mehatroniku sa četiri namenska odeljenja: električni konektori, konektori za tečnost, robotika i tekstil. Grupa trenutno posluje u 29 zemalja, sa agentima u 50 zemalja na četiri kontinenta.

Staubli je u Srbiji prisutan posredstvom češkog ogranka. Staubli Sistems SRO osnovana je aprila 2005. godine u Pardubicama. Kancelarija u Pardubicama koordinira sve aktivnosti Staubli u Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i drugim zemljama jugoistočne Evrope. Ova lokacija nudi tehničku podršku za sve tri divizije (tekstil, konektori, robotika), uključujući skladište rezervnih delova kao i centar za obuku robotike.

Na Sajmu tehnike Staubli će, na otvorenom prostoru (503), predstaviti demo vozilo, takozvani Demo Van, sa potpuno novim konceptom automobila. Mercedes-Benz, Sprinter, ima poseban ugrađen sistem sa Staubli proizvodima i demonstracijom sistema.

Kompletan portfolio proizvoda u automobilu uključuje odeljenje konektora i robotike, uključujući: brze spojnice, višestruke spojnice, Mould Clamping, automatizaciju.