VAR SISTEM DOO je generalni zastupnik renomiranog svetskog proizvođača aparata i opreme za zavarivanje KEMPPI za Republiku Srbiju. Distributer je brusno-reznog alata vrhunskog kvaliteta vodećeg svetskog proizvođača PFERD, generalni zastupnik svetskog lidera u oblasti industrijske ventilacije KEMPER za Republiku Srbiju, distributer profesionalnog ručnog alata DEWALT i METABO, distributer industrijskih sistema za plazma, lasersko i waterjet sečenje HYPERTHERM, generalni zastupnik MGM proizvođača mašina za lasersko, plazma i gasno rezanje, distributer ORBITALUM aparata za orbitalno zavarivanje, alata za sečenje i obradu cevi, CNC stolova za rezanje metala plazmom ili gasom te zaštitne opreme WELDAS.

Na Sajmu tehnike 2019. Var Sistem će predstaviti:

  • Kemppi aparate za inteligentno multiprocesno zavarivanje najnovije generacije. Posebna pažnja će biti usmerena na Kemppi X8, najnapredniju multiprocesnu opremu za zavarivanje na svetu, koji će na sajmu imati svoju premijeru. Kemppi X8 je predvodnik digitalne generacije aparata za zavarivanje sa WeldEye softverom za upravljanje procesom zavarivanja, koji omogućava bežično umrežavanje aparata u proizvodnji, potpunu kontrolu procesa zavarivanja u realnom vremenu, usaglašenu sa svetskim standardima na polju zavarivanja, za ostvarivanje maksimalnih ušteda u radu, uz vrhunski kvalitet zavarivanja.
  • Kemper mobilne jedinice za filtraciju gasova nastalih u procesu zavarivanja. Kemper proizvodi profesionalnu opremu za ventilaciju proizvodnih prostora, usklađenu sa najstrožijim evropskim propisima u oblasti zaštite na radu i zaštite životne sredine.
  • Celokupan asortiman brusno-reznog alata za obradu metala Pferd, vrhunskih performansi.
  • Program aparata i mašina za plazma, gasno i lasersko rezanje metala, proizvođača Hypertherm i MGM, kao tehnološki najekonomičniji proces rezanja metala, uz brzinu, preciznost i kvalitet kao primarnih osobina svake mašine.