Transfer Multisort Elektronik

TRANSFER MULTISORT ELEKTRONIK (TME) je trenutno jedan od najvećih globalnih distributera elektronskih i elektrotehničkih komponenti, radioničke opreme i industrijske automatike.

Među 250.000 predmeta u ponudi mogu se naći proizvodi blizu 950 proizvođača iz sledećih kategorija: poluprovodnici, optoelektronika, pasivni elementi, konektori, releji i kontaktori, žice i kablovi, kućišta, automatizacija, pneumatika i robotika.

Firma zapošljava više od 800 ljudi u svom poljskom sedištu, a takođe u zavisnim društvima u 10 zemalja: Češkoj, Holandiji, Italiji, Kini, Mađarskoj, Nemačkoj, Rumuniji, Slovačkoj, Španiji i Velikoj Britaniji. Distributer vrši usluge za nekoliko desetina hiljada firmi u preko 140 zemalja i šalje 5.000 paketa dnevno.

TME svake godine učestvuje u desetinama sajamskih događaja širom sveta. To je porodična firma, čiji istorijat počinje 90. godina XX veka. Tokom prvih godina rada bili su nevelika prodavnica u jednom od poljskih gradova. Kako su godine prolazile, njihov asortiman i razmere delatnosti su rasle, što je prouzrokovalo sledeće korake u investiranju. Godine 1997. izgrađen je moderni centar za logistiku, koji je od tada je bio više puta nadograđivan. Godine 2018. završeni su radovi na modernoj poslovnoj zgradi, a za juni 2019. predviđen je početak građevinskih radova u novom centru za logistiku.