TELE RADIO razvija, proizvodi i prodaje sisteme daljinskih upravljanja za industrijske svrhe. Kompanija Tele Radio AB je osnovana 1954. u Švedskoj i danas se razvila u ekspanzivnu Tele Radio Grupu. Sedište kompanije je u Askimu, pored Geteborga, i grupa ima desetak sestrinskih kompanija širom sveta (Evropa, Severna Amerika, Azija i Australija). Osim sa sestrinskim kompanijama, Tele Radio sarađuje sa velikom mrežom partnera i distributera u celom svetu.

Tele Radiо vrši istraživanje i razvoj svih svojih proizvoda. Sa više od 60 godina iskustva ima čvrsto znanje i iskustvo u vezi sa sistemima za daljinsko upravljanje. Cilj je da se ponudi sistem za daljinsko upravljanje za specifičnu primenu za svakog klijenta.

Tele Radio Grupa radi po svim svetskim standardima, a potvrda tome je najviši kreditni rejting AAA još od 2002. godine, kao i sistemi upravljanja kvalitetom sertifikovani po normama ISO 9001 i ISO 14001.

Tele Radio Balkan d.o.o. je sestrinska firma osnovana krajem 2015. godine. U vlasništvu je matične kompanije i deo je Tele Radio Grupe. Sa prodajnim procesima na području Srbije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i Severne Makedonije započela je 2016. godine. Sedište je u Blatu na otoku Korčuli, a osim sedišta postoji i ured prodaje u Zagrebu. Tele Radio Balkan d.o.o. je odgovoran i ima ekskluzivno pravo na prodaju, servis i montažu Tele Radio proizvoda u gore navedenim zemljama. Pokrivene zemlje su podeljene na regije u kojima se nalazi jedan ili više partnera ove kompanije, koji su spremni i istrenirani da u svakom trenutku izađu na teren i obave ugradnju ili servis njihovih proizvoda.