U okviru Pratećeg programa Sajma tehnike, u sredu 22. maja od 12 do 14 sati u Sali za prezentacije u hali 2 C, biće održana dva predavanja predstavnika Registra nacionalnog internet domena Srbije – RNIDS-a.

„Pravilan nastup firme na internetu“ naziv je predavanja koje će održati Predrag Milićević, rukovodilac Sektora marketinga i komunikacija u RNIDS-u. Cilj predavanja je da razveje iluziju o tome da postoji vrsta posla koju je nemoguće predstaviti na globalnoj mreži i da pokaže zašto je opasno zasnovati svoj poslovni nastup na tuđoj internet lokaciji. Predavanje treba da da objašnjenje zašto je veb sajt najdragoceniji internet resurs svakog preduzeća i koliko vrednost tom resursu podiže pravilan izbor naziva domena, ali i da ukaže na to koji i kakvi domeni su miljenici pretraživača, te šta se dešava sa biznisom kad njegov domen više nije njegov.

„Bezbednost na internetu“ je tema predavanja Aleksandra Kostadinovića, trenutno sistem-administratora u RNIDS-u i angažovanog kao stalnog predavača na IT Akademiji, a cilj je da se objasni uloga internet domena kada je reč o bezbednosti elektronskog poslovanja i kako na internetu poslovati što bezbednije. Kako vlastiti umesto generičkog domena u adresi e-pošte doprinosi bezbednosti poslovanja i kako se štiteći vlastitu bezbednost štiti i svoja poslovna reputacija, čuvajući bezbednost svojih klijenata, takođe je pitanje na koje ovo predavanje treba da odgovori.

Svi zainteresovani za predavanja koji se prijave preko B2B portala Sajma tehnike do 21. maja dobiće ulaznicu za Sajam tehnike po povlašćenoj ceni od 300 dinara.