Kompanija NEOFYTON već duže od četvrt veka uspešno posluje na tržištu Srbije i regiona pružajući vrhunsku uslugu za plastičnu i gumarsku industriju, jedinstveni sistem „ključ u ruke“, najkvalitetniju opremu i servis, prodaju i konsalting, isporuku i puštanje mašina u rad, servis i obuku, kao i partnerstvo sa kupcima, sve iz jednog izvora.

Uspeh kompanije se temelji na zastupanju svetskih lidera u industriji prerade plastike i gume – Engel, Piovan, Eurochiller, MB Conveyors, Tria i Sipa. Neofyton je zastupnik za tržišta Srbije, Hrvatske, BiH, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, a od 2016. i za tržište Afrike.

Neofyton je partner kompanije Engel Austrija, koja je jedan od vodećih proizvođača mašina za brizganje plastike i automatizacije.

Projektovanjem, implementiranjem, praćenjem, automatizacijom i održavanjem više od 450 mašina za brizganje plastike Neofyton je pozicioniran u sam vrh prodavaca najmodernijih mašina za proizvodnju plastike.

Na 63. Međunarodnom sajmu tehnike u Beogradu kompanija Neofyton će predstaviti mašine za brizganje plastike i prateću opremu za industriju plastike. Posetiocima se posebno skreće pažnja na mašine za brizganje plastike kompanije Engel iz Austrije – hibridnu mašinu E-victory 170/80 sa pripadajućim robotom Viper 12 za automatizaciju, koji su posebno prilagođeni za potrebe medicinske industrije, i „all electric“ mašinu za brizganje plastike E-mac 440/180, idealnu za industriju pakovanja. U oba slučaja radi se o izrazito inovativnim rešenjima.

Biće predstavljeni i drugi inovativni proizvodi i tehnologije, kao što su: čiler model ADXEVO 60 kompanije Eurochiller; sušara italijanskog proizvođača Piovan, model TDM507; TRIA Mlin JM3200, kapacitet 40-60 kg/h; oprema novog partnera Neofytona, italijanske kompanije SIPA, koja proizvodi sisteme za proizvodnju pet ambalaže…