MANGANOROBOT je osnovan 2006. godine u Torinu, Italija. Ima operativne kancelarije u Atlanti, Beogradu i Bangkoku. Zajedno pokrivaju sve aspekte poslovanja i razvijaju industrijska rešenja za velike proizvodne linije industrija širom sveta.

Njihovi partneri, koje integrišu i njihove proizvode prodaju su: Vision Equipment (ima 20 godina iskustva u projektovanju i implementaciji sistema mašinskog vida u oblasti automatizacije industrije i upotrebe industrijskih kamera), KUKA je globalni dobavljač inteligentnih rešenja za automatizaciju (svojim kupcima nudi sve iz jednog izvora: od robota i ćelija do potpuno automatizovanih sistema), OnRobot sadrži širok asortiman alata za kolaborativne primene, uključujući električne i vakuumske hvataljke, nagrađivanu tehnologiju hvatanja Gecko, senzore sile/momenta, sistem 2.5D vizije, odvijač, komplete za brušenje i menjače alata; Simens je globalna kompanija za opremu za automatizaciju; Universal Robot je lider na globalnom tržištu kolaborativnih robota. Roboti kompanije pomažu u automatizaciji brojnih pogona u fabrikama širom sveta, a najnovija inovacija ove kompanije je E serija robota!

Manganorobot otvorio je u Srbiji centar za obuku, gde edukuje buduće PLC-ove i programere robota. Njihova poslednja kupljena Kuka je spremna da obrazuje i obuči buduće programere robota. Ovo je jedinstven centar te vrste u regionu.

Na sajmu tehnike predstaviće i MIR robot (Mobile Industrial Robot), mobilnog robota koji ima široku primenu u industriji, potpuno je bezbedan za rad sa ljudima u fabrikama, čak i bolnicama i poseduje sve evropske sertifikate. Ideja je da ovaj robot bude programiran tako da kruži ispred štanda i deli promotivni materijal.

Manganorobot je u parteru hale 1, štand 1317.