Preduzeće JELŠINGRAD iz Banjaluke osnovano je 1937. godine i za sve to vreme specijalizovalo se za proizvodnju alatnih mašina za obradu metala deformacijom i to u proizvodnji presa za savijanje lima, hidrauličnih makaza, ekscentar presa, te proizvodnih linija po zahtevu kupca. Preduzeće danas posluje pod nazivom „Novi Jelšingrad“ d.o.o. Banjaluka.

Iza imena „Jelšingrad“ stoji više od osamdeset godina uspešnog i prepoznatljivog rada u oblasti metalne industrije, izuzetan kvalitet i veliki broj zadovoljnih kupaca. Sistem upravljanja kvalitetom je u skladu sa ISO 9001:2015.

Kompanija zapošljava stručnjake različitih profila, čime se obezbeđuje prepoznatljiv kvalitet, te najviši standardi korporativnog upravljanja, postavljajući društvenu i ekološku odgovornost kao prioritet.

U poslednjih pet godina, „Jelšingrad“ je razvio novi tip hidrauličnih presa za duboko izvlačenje, ali i modernizovao mašine za ugaono savijanje limova, uvodeći CNC tehnologiju. Na 63. Sajmu tehnike biće predstavljen celokupni program alatnih mašina „Novog Jelšingrada“: ponuda mašine, izrade i ugradnje rezervnih delova, usluge servisiranja, te izradu alata za apkant prese. Za vreme trajanja sajma biće promovisane akcije sa dodatnim popustima za prodaju hidrauličnih makaza za sečenje limova i hidrauličnih presa za savijanje limova.