IZIT DOO je tim inženjera koji već deset godina deluju na području 3D tehnologija. Kompanija je fokusirana na primenu aditivne tehnologije i CAD modeliranja u industrijskoj proizvodnji.

Učestvovali su u velikom broju projekata u regiji koristeći najmodernije tehnologije 3D štampanja kako bi svojim klijentima omogućili stalni napredak i održavanje visokih standarda koje današnja proizvodnja zahteva. Osim usluga CAD modeliranja i 3D štampe kompanija je sertifikovani partner renomiranog proizvođača 3D printera „Stratasys“. Opremu i ovlašćeni servis svih „Stratasys“ 3D printera nude na području Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Albanije.

Na ovogodišnjem Sajmu tehnike i tehničkih dostignuća IZIT predstavlja industrijski 3D printer Stratasys Fortus 450mc. Ova mašina koristi 13 različitih polimernih materijala, što korisniku omogućava široki spektar primene u industrijskoj proizvodnji. Na svom izložbenom prostoru posetioci mogu da vide veliki broj gotovih proizvoda izrađenih navedenim 3D printerom. Neke od primena su izrada funkcionalnih prototipova velikih dimenzija, alati za pozicioniranje, gotovi proizvodi od materijala otpornog na visoke temperature te izrada modela za kalupljenje u pesku, alati za termoformiranje…