HES KABLO je vodeći svetski industrijski proizvođač žičane i kablovske robe, osnovan 1974. godine u gradu Kaiseri, Turska.

Sa 40 godina iskustva, HES Kablo proizvodi bakarne telekomunikacione kablove, optičke kablove, kablove za napajanje, visokonaponske kablove, provodnike nadzemne linije, emajliranu bakrenu žicu u potpuno integrisanim postrojenjima. Sve to sa najnovijim tehnologijama, korišćenjem najsavremenijih mašina i metoda, pod nadzorom stručnog i iskusnog osoblja, u potpuno integrisanoj fabrici površine 120.000 m2.

Sve proizvodne procedure i kontrola kvaliteta postižu se prema propisima dobijenih sertifikata ISO 9001, ISO 10002, ISO 14001, OHSAS 18001, ISO 27001, ISO 50001 i drugih relevantnih međunarodnih standarda. Kontrolu kvaliteta svih proizvoda izvršava precizna oprema u okviru proizvodnih pogona.

Sve ove napredne tehnologije i iskustvo obezbeđuju proizvode visokog kvaliteta i čine HES Kablo međunarodnim renomiranim brendom u industriji kablova. Kao svetska kompanija i snabdevač pouzdanom tehnologijom, HES Kablo isporučuje svoju robu u više od 140 zemalja, u skladu sa međunarodnim standardima kao što su VDE, GOST, IEC, BS, CENELEC i uz poštovanje specifičnih zahteva kupaca.