FLUIDOTEHNIC DOO iz Vrnjačke Banje osnovan je 1993. godine kao preduzeće za projektovanje, proizvodnju, usluge i inženjering nestandardne opreme i sistema iz oblasti hidraulike, kočionih sistema, pneumatike i tehnike podmazivanja. Kompanija je ubrzo postala vodeći proizvođač ove opreme u Srbiji.

Proizvodni program vezao je Fluidotehnic za velike sisteme, kao što su rudnici sa površinskom i jamskom eksploatacijom, železare, cementare, livnice, hidroelektrane, brodogradilišta, luke isl., gde su najteži mogući uslovi rada.

Godine 1994. počeo je razvoj elektrohidrauličnih podizača (otkočnika) za potrebe proizvođača dizalica, bagera i transportnih traka na površinskim kopovima. Uskoro su se prve količine ovih hidrauličnih uređaja pojavile na tržištu. Fluidotehnic je tako postao jedini proizvođač otkočnika u Srbiji, a po kvalitetu veoma prepoznatljiv u Evropi.

Proizvodnja, montaža i ispitivanje vrše se u proizvodno-poslovnim objektima u Vrnjačkoj Banji, i to na mašinama i opremi najnovije generacije, koja garantuje visok kvalitet a samim tim i dug radni vek proizvoda. Kompanija je opremljena CNC strugovima, glodalicama, brusilicama, mašinama za honovanje, kojima se zatvara kompletan ciklus proizvodnje.

Fluidotehnic je ostvario partnerski odnos sa najvećim svetskim prozvođačem kočionih mehanizama iz Nemačke „SIBRE“. Zajednička kompanija „SIBRE Fluidotehnic“ osvaja nove tipove kočionih mehanizama i elektrohidrauličnih podizača, koje plasira širom sveta za potrebe rudnika, površinskih kopova, luka, železara, cementara.