KOMUNALNO PREDUZEĆE EKO-DIM DOO Beograd je kompanija koja se bavi dimničarskim uslugama, sistemima ventilacije i klimatizacije: održavanjem dimnjaka i dimovodnih sistema, održavanjem termoenergetskih postrojenja, održavanjem sistema ventilacije, izradom, isporukom i montažom sistema ventilacije i klimatizacije.

EKO-DIM će na Sajmu tehnike predstaviti:

  • Uslugu čišćenja sistema ventilacije i klimatizacije robot tehnologijom. (Robot tehnologija je najsavremeniji metod čišćenja i dezinfekcije ventilacionih kanala. Ona predstavlja set različitih multifunkcionalnih, daljinski upravljanih uređaja. Glavni uređaj je robot koji radi upravo ono što čovek ne može: ulazi u kanale, vrši inspekciju i čišćenje i sve to bez demontaže kanala. Opremljen je LED rasvetom i digitalnom kamerom koja šalje signal operateru, koji dalje preko LCD monitora prati situaciju u kanalu i daljinskim komandama upravlja funkcijama robota).
  • Filtraciju dima, masnih isparenja i mirisa u dimovodima i ventilacijama. (EKO-DIM je ekskluzivni uvoznik, distributer i serviser elektrostatičkih filtera, vodenih filtera, filtera sa patronima aktivnog uglja, filterа sa UV lampama, ozonizatora, svetskih brendova ETC – Italija, Feka – Turska, Euromate – Holandija. Filteri su najveću primenu našli u ugostiteljstvu i u industriji.)
  • Elektrostatički filter je namenjen za eliminaciju masnoća iz sistema kuhinjskih ventilacija, smanjuje rizike od izbijanja požara u sistemu ventilacija. Ugljeni filteri, filteri sa UV lampama, ozon generatori, su filter sekcije uglavnom namenjene za eliminaciju mirisa iz ventilacionih sistema. Vоdeni filter za dim su uređaji koji jedini mogu izvršiti filtraciju dimovoda iz peći, kotlova, roštilja i pica-peći. Uređaj spira i sakuplja čestice gareži i drugih nečistoća, čime se sprečava njihova emisija u atmosferu, a sve u cilju zaštite životne sredine.