Osnovna delatnost firme CWG BALKAN DOO je proizvodnja i prodaja visokokvalitetnih uređaja, opreme i materijala koji se koriste u tretmanu voda.

Zastupništva SUEZ-a, Pentair Watera, Jacobi Carbonsa, te partnerstva sa drugim proizvođačima opreme iz Evrope i SAD, uz iskustvo koje oni prenose, pomogli su kompaniji CWG Balkan d.o.o. da spremno odgovori na svaki zahtev u oblasti pijaćih, procesnih i drugih industrijskih potreba u sektoru tretmana vode.

Na Sajmu tehnike 2019. CWG Balkan svojim kupcima želi da približi tehnologiju pripreme vode, da diskutuje o njihovim problemima i predlaže najefikasnija rešenja. S obzirom na to kompanija svoja postrojenja sama projektuje i proizvodimo, može ih u potpunosti prilagoditi specifičnim potrebama kupaca, u skladu sa zahtevanim kvalitetom prečišćene vode. U mogućnosti je da ponudi razne vrste filtriranja vode – od peščane filtracije, preko filtera sa aktivnim ugljem, do membranskih tehnologija – zatim omekšavanje vode, uklanjanje gvožđa, mangana i arsena, kao i filtracione materijale, pomoćna sredstva u filtraciji i hemikalije za kondicioniranje vode.

Svaki projekat koji radi, kompanija isprati do kraja, od projektovanja do puštanja u rad, a kasnije redovnim servisnim posetama vodi računa da instalirana oprema radi u skladu sa očekivanjima i zadatim parametrima. Njihov servis sposoban je da brzo i efikasno rešava uobičajene tehnološke i mehaničke probleme sa opremom za pripremu vode. Uz sve to, CWG Balkan lageruje sve potrebne rezervne delove, hemikalije i filtracione materijale, što omogućava brzu i kvalitetnu uslugu i kratke rokove isporuke.