Pripreme za 64. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, koji treba da se održi od 19. do 22. maja 2020. godine, već su u toku. Ovaj regionalni sajamski lider ali i reprezent globalne sajamske industrije u svim oblastima tehnike i tehničko-tehnoloških inovacija treba da još jedanput potvrdi i utvrdi visok rejting i ugled koji uživa.

Biće to još jedna prilika da se povežu i promovišu proizvođači, konstruktori, inovatori, start up i job shop preduzeća, trgovci, distributeri, udruženja i zastupnici vodećih svetskih kompanija u industriji – u najvećoj pametnoj fabrici, sa jedinstvenim poslovnim ambijentom. Svi oni će imati privilegiju da na jednom mestu ponude, ali i obaveste se o aktuelnim tehničko-tehnološkim inovacijama i rešenjima, da predstave industrijske potencijale, razmene iskustva, mogućnosti za nova ulaganja i poslovna umrežavanja.

Već prema preliminarnim najavama, ali i iskustvu sa prethodnog sajma, za očekivati je da se na sajmu predstavi čak 700 izlagača, od kojih najmanje 300 inostranih, različitih profila i dometa, iz tridesetak zemalja, koliko ih je bilo 2019. godine. To se odnosi i na više od 17 hiljada posetilaca, među kojima je procentualno najviše uvećan broj onih iz kategorije poslovnih. Upravo prema njima bio je usmeren i specijalni poslovni paket dodatnih usluga i pogodnosti, koji podrazumeva i prednosti B2B komunikacije i zadovoljavanje njihovih specifičnih potreba i interesa.

Programski akcenat će i nadalje biti na na promociji IV industrijske revolucije, kao globalnog trenda, kroz digitalizaciju svih proizvodnih procesa. Najviše izlagača očekuje se iz oblasti „Integre“, CNC mašina, obradnih centara, alata i sistema alata, potom iz oblasti industrijske elektronike i mernih uređaja, te termotehnike i elektroenergetike. Zapažena je i povećana „tenzija“ u oblasti materijala i komponenti za industriju, tehnologija i opreme za pripremu i prečišćavanje vode i sistema i komponenti za pakovanje i ambalažu. A sve to podređeno je ultimativnim zahtevima za inovativnošću proizvoda i tehničko-tehnološkim novostima u svim oblastima – od 3D i laserskih tehnologija, električnih letelica i robotike, do obrade plastike, automatizacije proizvodnih procesa, mernih instrumenata, alata…

Zbog svega toga, borba za obezbeđivanje izlagačkog prostora na sledećem, 64. Sajmu tehnike, od 19. do 22. maja 2020. godine, počela je poodavno.